Napjainkban egyre többet hall az ember azokról a speciális zsírsavakról, amelyekre a szervezetnek mindenképp szüksége van az egészséges működés érdekében. Az egyik leglényegesebb típus az Omega 3, amelyik számtalan pozitívummal rendelkezik. Azt azonban egyértelműen fontos tudni, hogy az emberi szervezetben az egészséges működés érdekében egyenlő arányban kell legyen Omega 6 és Omega 3 zsírsav. Mindez elérhető úgy, hogy figyel az étrendjére, és olyan termékek mellett dönt, amelyek kellő módon tartalmazzák ezen két telített fajtát.
Sajnos azonban a tapasztalatok, tények azt mutatják, hogy bizony az Omega 6 nagyobb mennyiségben van jelen a szervezetünkben a különböző állati és a hidrogénezett növényi olajok miatt. Ezért is kell olyan étrend mellett dönteni, amelyik egyensúlyba hozza a kettőt, tehát kellő mennyiségű Omega 3 zsírsavat tartalmaz. Mindenképp tanácsos hát a hidegvízi vagy tengeri halakat előnyben részesíteni a főzés, ételkészítés közben, hiszen ezekben az Omega 3 nagyobb arányban található meg.