A cukorbetegek számára érdemes olyan édesítőszert, cukrot választani, amelyikben nincs kalória és a cukorszintet sem emeli meg. Erre manapság már számtalan lehetőség van, amelyek egytől-egyig kiváló megoldásnak bizonyulnak. A kókuszvirág cukor természetes édesítőszer. A kókuszvirág cukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készül. A kókuszpálma bőségesen terem és már több ezer éve alkalmazzák édesítőként.
A kókuszpálma virágjának nektárját Dél-Kelet-Ázsiban használják előszeretettel. Ázsiában a kókuszvirág cukor használata egyfajta tradíció is. Azonban mégsem Dél-Kelet-Ázsiában állítják elő a legtöbb kókuszvirág cukrot. A legnagyobb termelő a Filippin Köztársaság. A kókuszvirág cukor glikémiás indexe alacsony, ezen kívül karamell is készíthető belőle. A kókuszvirág cukorból ugyanannyit kell használni, mint amennyit a hagyományos fehér cukorból. Magában a nektárban 16 féle aminosav található. Ezen kívül rengeteg B1, B2, B3 és B6 vitamint tartalmaz. Az ásványi anyag tartalma is magas. Sőt! Gazdag káliumban, magnéziumban és cinkben is.